ПОСТАВЕТЕ БРИЛЯНТНО НАЧАЛО

Sandro_Botticelli_-_La_nascita_di_Venere_-_Google_Art_Project_-_edited

Сандро Ботичели, Раждането на Венера, 1484-1486

В ранните часове на сряда Венера навлиза на територията на Дева, а малко по късно е времето и на Новата луна. 28-ия градус на Дева може да се окаже важен за вас, ако планирате нови инициативи и проекти и това е още по-адекватно за този земен знак – перфектната метафора на зреенето, раждането и просветлението. През септември не само берем плодовете на дълговременни усилия, но и хвърляме нови семена. Съвпадът на това новолуние с влизането на Венера в Дева е многозначително и ярко за всички, които имат планетата на ключови позиции в наталната си карта. Тук налюдаваме нещо повече от обикновен транзит, тъй като Венера е възприемана като „алтер-его“ на Земята.

Езотеричен управител на Близнаци и екзотеричен на Телец, планетата на висшите идеали и ценности, красотата и хармонията е настроена на вълната на прагматизма, преговорите, грижата и здравия разум. Венера е управляваща и за триъгълника Телец-Везни-Козирог, където се проявява като интелектуален потенциал, реализиращ се чрез любовта. Тя е проводник на енергията на 5 лъч – важен за развитието на менталното тяло и стимулиращ научните постижения. Носител на знанието за реалността – такава, каквато е, но и за висшите прозрения и непреходната мъдрост, Венера може да въплъти за живот най-висшите аспирации и мечти. В първия градус на Дева и в прегръдката на новата луна, позицията има изключителен материализиращ потенциал.

Венера е римският аналог на Афродита – богинята на любовта и красотата, родена от пяната на морските вълни. Афродита, Ищар, Хатор, Астарта… известният древногръцки мит е само част от многобройни интерпретации на този прекрасен женски архетип в различните култури и духовни традиции. Тайнственото съчетание на красота и мъдрост, съюзът на земното и божественото начало е изобразен най-впечатляващо от Ботичели. Легендите за Венера вдъхновяват поети, писатели, художници и скулптори от всички епохи – нейната дълбочина и сила издигат човешката мечта в космическите измерения.

Тя указва и непрестанна трансформация на личността в хода на жизнения път. Не случайно в мита за Пандора („надарена с всички дарове“), Афродита играе важна роля, дарявайки я с прелест и неземна красота. Символ на дълбините на подсъзнанието – кутията на Пандора е мястото, където само надеждата остава завинаги като безусловна подкрепа пред всички трудности. Психея трябва да се съобразява с майката на Ерос (Венера) и да изпълни поставените й извънредно трудни задачи, с което боговете да се убедят в нейната преданост, доверие и постоянство. Съпругата на Хефест, Афродита е един от най-харизматичните и дълбоки образи в античния свят. Най-възвишената идея за нея намираме в изворите на неостаряващата мъдрост – Венера е тържество на любовта и мъдростта чрез интелекта, интуицията и творчеството. Нейните тестове имат само една цел – изкачването на по-високо духовно ниво.

В тази посока ще ни отведе и денят 22 септември, когато заедно с есенното равноденствие ще се активира тригонът на Меркурий и Плутон. На този знаков ден, меркурианската прозорливост среща дълбинните откровения на душата, а в периода на новата луна, това добавя още едно ниво на съществуване за нашите начинания. Ще разполагаме с прецзност, инсайт и разбиране за ставащото с нас и около нас – от този транзит ще имат най-голяма полза хората с позиции на Меркурий в средата на земните знаци.

Дните до края на седмицата ще валидират окончателно посоката на вълната, която ни носи след затъмненията. Работата с енергията никога не е фатална или окончателна – винаги имаме още време, винаги ще виждаме възможности, а вярата в перспективата, която сме избрали ще продължи да ни вдъхновява.

 

@Leda Astrology

https://promianatavteb.wordpress.com

Поръчай своя индивидуален астрологичен анализ на ledaastrology@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s