ЗАЗЕМЯВАНЕ

Mercury,_Flora_&_Dis_Pater_(Pluto)

Sebastiano Galeotti, Mercury, Flora and Pluto

След ретроградността в Лъв и краткото повторно дефиле в градуса на пълното слънчево затъмнение, Меркурий е отново на прага на Дева.

Крилатият вестител е развитата духовна интуиция, издигаща се на каузално ниво. Именно планетата от 4-ти лъч предпоставя методите за въдворяване на хармония там, където избухват конфликти. Разумната преценка и внимателното обмисляне на духовната стратегия могат да обезоръжат кризата. Спокойствието, балансирането на емоциите и надделяването на центровете над слънчевия сплит повлияват мирното и мъдро преодоляване на разногласията. Меркурий просветлява ума и стимулира сливането на персоната и душата. Той е най-добрият медиатор и многопосочна бърза енергия, свързваща всички нива на съществуването. В земната Дева – знакът на лечителските изкуства, Меркурий е призив за толерантност, състрадание и повече разбиране.

След съвпада на Луна и Нептун, отключил невероятната мощ на водната стихия, днес можем да почувстваме по-добре устоите си и да потърсим корените, които ни държат здраво стъпили на земята. Плутон е в земния Козирог в тригон със Слънцето от Дева.

Козирог е мястото, където царят привидни неподвижност и безвремие. Там, някъде дълбоко и отвъд се осъзнават „истинските“ стойности – спящи и спокойно приласкани в подсъзнанието. В този знак, осъзнаването на вечността и безкрайността е окончателно. Плутон е носител на енергия от 1-ви лъч (Сила и Воля) и се асоциира с архетипите на Хадес и Шива, чиято първа задача е да унищожат старото и ненужното, за да разчистят пътя за нов градеж. Шива – разрушителят и съзидателят, много често и подобно на Нептун е изобразяван с тризъбец (символът на божественото триединство) в ръка.

Ретроградността на Плутон е обръщане към себе си, уединение и духовно търсене, наличието на повтарящи се случаи и стереотипи на поведение, които трябва да бъдат изчистени и излекувани. Преминаването през царството на сенките е неизбежно, то е част от процеса на осъзнаване и проглеждане отвъд видимото, това е пътят и намирането на ключа към щастие и единение със себе си и другите. Благоприятният аспект със Слънцето ще освети част от невидимостта и ще ни помогне да се почувстваме спокойни, заземени и удовлетворени.

Leda Astrology
@EsotericAstrologyMeditations
https://promianatavteb.wordpress.com
Поръчай своя индивидуален астрологичен анализ на ledaastrology@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s