ФЕСТИВАЛЪТ НА СИРИУС В ЛЪВ

Briton_Rivière_-_Una_and_the_Lion

Una and the Lion, Briton Rivière

“Съзвездието Лъв е олицетворение на три основни сили, които се устремяват към планетата по времето на пълнолунието в Лъв. Ако сме готови, можем да се свържем с тези енергии, да ги асимилираме и да ги проявим в живота си чрез творчество. Първата сила, излъчвана от Лъв е витализираща, изцеляваща и хармонизираща. Втората е енергията на радостта. Третата сила е силата на победата и амбицията, която може да унищожи препятствията, проправяйки път към по-голямо съвършенство. ”

Torkom Saraydarian

 

Ритуалната обредност, свързана с горещниците от българския етнокалендар е в разгара си, а в енергиен план, това въздействие продължава и през целия август – месец, в който неоспоримо се възцарява силата на Лъва.  Наред с интересните планетарни аспекти през тази и следващата седмица, трябва да отбележим пълнолунието на 7 август – понеделник, което ще потъне в сенчестата прегръдка на частично затъмнение. Луната ще бъде в 15-ия градус на Водолей – знакът, противоположен на Лъв и показващ посоката на интернализиране на полярностите. С приближаването на пълното Слънчево затъмнение в Лъв на 21-ви този месец, градусът на аспирациите ще се вдигне, отключвайки и друга сила – тази на супер заредената Нова луна.

В коридора между затъмненията, Меркурий – езотеричен управител на Овен и йерархичен управител на Скорпион, ще обърне своя ход, давайки ни време за ориентация и по-пълноценно вътрешно осъзнаване на случващото се. На същия ден – 21 август – Слънцето образува и точен тригон с Уран, намиращ се върху територията на 29-ия градус в Овен. Този аспект е активен в момент, когато планетата вече се движи ретроградно и въпросът за властта във всичките й измерения ще намери своето логично развитие. Уран поставя фундаменталните въпроси на битието в полето на психичния самоконтрол и самоосъзнаването категорично.  Той удря директно в сърцето на причината, дори и да не търсим отговори.

Периодите на пълнолунието са време, в което мощен поток от енергия се насочва към тези, които са отворени за прогрес в духовната си еволюция. В близко бъдеще, по време на пълнолунието в Лъв през август, ще започне да се отбелязва още един голям празник – този на Сириус.

Слънчевата система е под комбинираното въздействие и контрол на три особено важни за нея звездни констелации. Те са Голямата мечка, Плеядите и Сириус – еманация на божественото триединство от най-висш порядък, достигащо до нас като въплъщение на Христовото съзнание. Тяхното влияние се синхронизира в седемте лъча, които се спускат към Земята чрез дванадесетте зодиакални знака, прехвърляйки енергия към центъра на нашата система – Слънцето. Слънчевият логос от своя страна, непрестанно обработва и подлага на трансмутация комбинацията от космически стимули преди да ги излъчи към седемте свещени планетите и Земята.

Като проводник на втори лъч, Сириус свързва Космическата Душа с Йерархията. Август е месецът на Лъв, но и на Сириус. В космически смисъл Лъв се управлява от Сириус – мястото на прием в петото ниво на посвещение, осъществявано с помощта и чрез Духовната йерархия на Земята. За напредналия ученик, именно Сириус става първостепенен фактор на въздействие и ръководство. От решаващо значение за него са още Слънцето, Луната и Меркурий, както и звездата Регулус, наричана още „сърцето на лъва“. Така чрез Лъв и неподвижния кръст, но и през Скорпион и Близнаци, се създават условия за критична промяна и коренна трансформация. Тези знаци са опитното поле за приемане и синтезиране на всички аспекти на лъчевата енергия в настоящото еволюционно ниво. Във физически план, Сириус въздейства върху Слънчевата система чрез Уран, Нептун и Сатурн.

Пълнолунието в Лъв разказва приказки за силата. Това е силата на нашите стремежи към висшите светове и към дълбинно самоосъзнаване на мисията ни в този живот. През настоящия месец изграждаме още по-чиста и силна Антакарана – златният мост, чрез който се свързваме с Йерархията и Сириус.

Предстои ни интересна седмица и още по-интересна есен. Дотогава можем да се насладим на метеоритния дъжд от съзвездието Персей, който е в апогея си през периода 11-13 август. Изберете тихо и чисто място за наблюдение на Персеидите – далеч от светлините на града след полунощ.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s