The Power of Now

Има моменти, когато усещаме себе си в прегръдката на живота. Струва ни се, че върху нас се разлива неуловимото спокойствие на въздуха. Че виждаме усмивката на този специален миг…

Един миг-подарък, който можем да си позволим, ако сме събудили сетивата си. Той е в особената вътрешна притихналост на сърцето – мигът в неподвижна тишина.

Можем да търсим и преоткриваме отговорите непрекъснато, защото това е случването на света около нас. Упражняваме се да бъдем концентрирани върху Същността. Да бъдем „тук и сега“ и да се свържем със себе си.

Подобно на играта на слънчевите зайчета, това винаги предизвиква усмивка, защото в играта е нашият красив момент на изненада. Една игра, стара като света, в която заблестява синхроничното присъствие на обстоятелствата – светлината, огледалото и отражението. Играейки, усещаме нейният ритъм. В нея има скорост и сила. Тя е блясъкът на истината, пристигащ с бързината на инсайт. Внезапното разбиране, което осветява уникалността на момента. Безусловното доверие към инстинкта на сърцето.

Да играем с измеренията на времето е радост, която се появява мигновено и изпълва живота във всичките му форми. Тя е в краткото блаженството на себеоткривателството, след което всичко сякаш се подрежда точно както трябва.

Тук и сега е личното ни пътуване в безкрайността като поредица от мигове в прорезите на време-пространството. Едно пътуване като низ от сладки моменти, когато наистина обикваме себе си.

“When you realize that eternity is right here now, that it is within your possibility to experience the eternity of your own truth and being, then you grasp the following: That which you are was never born and will never die. . . ”

Joseph Campbell, Thou Art That: Transforming Religious Metaphor

Goodward

John William Godward, When the heart is young, 1902, Detail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s